Bruno Segers weg bij RealDolmen

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Het rommelt duidelijk aan de top van RealDolmen.

Het rommelt duidelijk aan de top van het beursgenoteerde RealDolmen. Ceo Bruno Segers legt zijn mandaat neer en Michel Akkermans is niet langer voorzitter.

Het vertrek van Bruno Segers komt als een complete verrassing. Hij stond immers eind 2007 aan de wieg van de overname van Dolmen door Real Software. Het was ook Bruno Segers die Michel Akkermans overhaalde om midden 2010 voorzitter te worden van RealDolmen.

Nu legt ceo Bruno Segers dus in ‘onderling overleg’ zijn mandaat neer. Hij wordt vervangen door coo Marc De Keersmaecker, een gewezen topman van Dolmen. En Michel Akkermans is niet langer voorzitter hoewel hij wel nog in de raad van bestuur blijft als onafhankelijk niet uitvoerend bestuurder. Akkermans wordt als voorzitter vervangen door Thierry Janssen (ex-Econocom en Win). Janssen zetelde reeds in de raad van bestuur van RealDolmen als onafhankelijk bestuurder.

In het persbericht zegt RealDolmen dat het met de wijziging “het management en de raad beter wil afstemmen op aanpassingen in het strategisch en operationeel beleid van het bedrijf”. Over welke aanpassingen het precies gaat is niet duidelijk. RealDolmen beloofde een grote rol te spelen in de consolidatie in de sector, maar overnames bleven uit. Concurrent Cegeka, dat overigens een klein aandeel heeft in RealDolmen, speelde op dat vlak veel sneller op de bal.

Het is nu de vraag of RealDolmen zelf niet in de etalage zal worden gezet. Het lijkt er immers op dat RealDolmen nu gewoon opnieuw Dolmen geworden is. Het telt vandaag in totaal 1.600 werknemers, waarvan 1.200 in België, samen goed voor een omzet van 250 miljoen euro en een ebit van 15 miljoen euro. Het toeval wil dat RealDolmen morgen, zaterdag, een familiedag met ruim duizend medewerkers heeft in het Walibi pretpark.

Update Ook Dirk Debraekeleer, de chief commercial officer van RealDolmen, is vertrokken bij het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content