BTR-Services staat weer op de rails

Het ict-bedrijf uit Boom deed er iets langer over om uit WCO te geraken, maar is zes maanden later klaar om op nieuw te groeien.

Het ict-bedrijf uit Boom deed er iets langer over om uit WCO te geraken, maar is zes maanden later klaar om op nieuw te groeien. BTR-Services kreeg in december bescherming tegen schuldeisers via de toekenning van een WCO (Wet Continuïteit van de Onderneming). Aanvankelijk dacht ceo Luc Vandergoten op drie maanden tijd te kunnen doorstarten. Dit omdat het bedrijf voor de WCO al een nieuwe strategie had uitgewerkt. Uiteindelijk bleken er zes maanden nodig, maar intussen kan het bedrijf wel verder.

“In die eerste fase gingen we er van uit dat schuldeisers akkoord zouden gaan met het plan. Maar dat was niet voor iedereen het geval waarna we op aanraden van onze juristen voor een collectief akkoord zijn gegaan,” zegt Vandergoten. Bij zo’n collectief plan volstaat het meestal om een meerderheid van de schuldeisers (zowel in aantal als waarde) achter je te krijgen. BTR-Services kon daarbij onder meer de RSZ, de grootste schuldeiser, overtuigen.

De schuldeisers zelf zullen wel nog 85 procent van hun openstaande bedragen terugkrijgen. Voor de overheid (belastingen & RSZ) zal dat 100 procent zijn, maar met kwijtschelding van toeslagen.

Vandergoten is blij dat zij bedrijf uit de donkere periode is. “Het is zeker geen aanrader. Maar je moet er voor blijven gaan, samen met je personeel, en er ook open over communiceren;” Vandaag telt BTR Services zo’n zestig werknemers. De bedoeling is om gradueel, in de komende twee jaar, naar 90-100 mensen, het aantal van voor de bankencrisis.

Die bankencrisis was overigens de bijna-doodsteek voor het bedrijf. Maar in de nieuwe strategie mikt het breder. Zo focust het zich ook op paperless office, legacy migration en openbron in het datacenter. Het bedrijf werd ook preferred vendor bij Bpost, dat zijn ict-leveranciers van 123 naar 23 terugbracht. “Dat we voldoen aan hun criteria is een opsteker voor ons.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content