Buitenlandse Zaken stelt hoofd informatiebeveiliging aan

© Thinkstock

De voormalige CIO van Buitenlandse zaken krijgt een nieuwe functie. Hij wordt als CISO verantwoordelijk voor alle aspecten van informatieveiligheid.

Leenaards was de afgelopen 15 jaar CIO bij Buitenlandse Zaken en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor alles rond IT bij de overheidsdienst. Maar nadat zijn mandaat eind april afliep koos hij op 1 mei voor een nieuwe functie. Als Chief Information Security Officer gaat Leenaards focussen op alle aspecten van informatieveiligheid. “Dus niet alleen de ICT-aspecten, maar ook zaken als risicoanalyse, awareness, securityaudits enz…” Zegt Leenaards.

Als CISO rapporteert Leenaards rechtstreeks aan de voorzitter van het directiecomité. “De noodzaak voor het creëren van deze functie is duidelijk geworden na de hackingproblemen die Buitenlandse Zaken vorig jaar ondervonden heeft.”

Leenaards treedt in zijn nieuwe functie dus buiten ICT, maar beseft hij dat een samenwerking met de CIO belangrijk blijft. Al wordt die functie niet meteen opnieuw ingevuld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content