Herbert Carracillo wordt CEO bij Addestino

© Getty Images/Westend61
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Herbert Carracillo – tot voor kort CIO bij Sibelga – gaat vanaf januari het consultancybureau Addestino leiden als CEO.

Herbert Carracillo – vorig jaar nog door Data News genomineerd voor CIO of the Year – trok in september voor een laatste keer de deur bij het nutsbedrijf Sibelga achter zich dicht: hij was er 7,5 jaar lang CIO. Daarvoor was hij ICT executive manager en later ook CIO bij Belfius Insurance. Maar als CEO van technologie- en adviesbureau Addestino geeft Herbert Carracillo zijn carrière nu een andere wending.

Herbert Carracillo

‘Ik sta te popelen om deze nieuwe rol op me te nemen’, zegt Carracillo. ‘Na 25 jaar in het bedrijfsleven, het leiden van digitale transformaties en het managen van grote teams, is het ter beschikking stellen van mijn ervaring aan meerdere klanten en sectoren mijn logische volgende stap’, aldus Carracillo. Het is overigens pas vanaf 1 januari 2025 dat zijn benoeming in gaat.

Voor Dominique Buyse en Stefan Triest, de medeoprichters en managing partners van Addestino, is de komst van Herbert Carracillo een keuze voor kennis en ervaring in transformatie die nodig is om het bedrijf verder te laten doorgroeien in binnen- én buitenland. De bank- en nutssector zijn niet toevallig ook belangrijke sectoren voor Addestino, naast andere sectoren als technologie, telecom, , retail, en productie. Addestino telt zo’n 70 consultants in engineering en IT. Het dienstenaanbod draait rond digital én business transformation.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content