Michel De Coster nieuwe CEO bij i3-Technologies

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Michel De Coster leidt sinds deze maand i3-Technologies: een specialist in digitale, interactieve schoolborden.

I3-Technologies in Deerlijk is sinds 2018 de naam van het vroegere i3-Group: een klassieke inrichter van klaslokalen en een distributeur van technologie. Nog daarvoor heette het bedrijf Vanerum: vernoemd naar Robert Van Erum die sinds 1972 schoolborden maakte. In 1996 werd zijn zoon Gert CEO van het bedrijf en die trok de kaart van de prille digitalisering.

In 2018 nam Hans Similon de CEO-rol van Gert Van Erum over. De afgelopen twee jaar werd het bedrijf geleid door Chris Colpaert die dus nu opgevolgd wordt door Michel De Coster. Die is zeker geen onbekende in de ICT-biotoop. Na eerste ervaringen bij Bosch Telecom en Colt bouwde hij een carrière uit bij BT en het toenmalige Belgacom waar hij topman van de bedrijfsdivisie werd.

In 2010 veranderde hij het geweer van schouder en koos hij voor een rol als onafhankelijke adviseur, coach en mentor van zowel startende bedrijven als wat meer mature scale-ups en ook grotere internationaal opererende bedrijven en organisaties. ‘Na veertien jaar van coachen en mentoren sta ik nu weer aan het roer van een team, een bedrijf, een merk en een technologie’, zegt De Coster.

De Coster schreef ondertussen trouwens ook drie boeken over management en leiderschap. Daarnaast is hij een sportfanaat en gepassioneerd door muziek. Zo is hij buiten de bedrijfswereld ook bekend als bassist van rockgroep De Mens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content