Carl Tilkin-Franssens wordt bestuurder bij Laco

De Cio van Acerta gaat de raad van bestuur van informaticabedrijf Laco vervoegen. Hij wordt de tweede externe bestuurder van de onderneming.

De Cio van Acerta gaat de raad van bestuur van informaticabedrijf Laco vervoegen. Hij wordt de tweede externe bestuurder van de onderneming.

Lanco specialiseert zich in consultancy voor business intelligence en het ontwikkelen van softwaretoepassingen. Het bedrijf bestaat al sinds 1986 en telt vandaag ongeveer 140 consultants. Naast Tilkin-Franssens zetelt ook Ferdinand Verdonck er als tweede externe in de zeskoppige bestuursraad.

“De komst van Carl Tilkin-Franssens kadert in ons streven naar deuglijk bestuur,” zegt Edwin Van Waes, ceo en gedelegeerd bestuurder van Laco. Van Waes looft onder meer de rijke ervaring in de banksector van de man. Tilkin-Franssens zelf kijkt op zijn beurt naar de toekomst: “De evolutie die Laco op dit moment doormaakt, van het leveren van ict-diensten naar het beheer van totaalprojecten, help ik graag mee in goede banen leiden.”

Tilkin-Franssens is sinds mei 2012 cio van Acerta. Hij begon zijn loopbaan in 1984 bij Kredietbank (intussen samen met Cera omgedoopt tot Kbc) om er in 2001 de IT-topman te worden. In 2007 werd hij door Data News verkozen als cio van het jaar. Na een reorganisatie verliet hij het bedrijf om in oktober 2011 directeur van Cronos te worden. Sinds begin mei van vorig jaar is hij cio van Acerta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content