Carya Group krijgt automotive-poot Norriq in handen

. © .

Norriq verkoopt zijn automotive afdeling voor de Belgische markt aan de Carya Group. Dat maakt van die laatste meteen een van de grootste spelers op de Belux technologiemarkt voor automotive retail.

De overgenomen afdeling focust zich hoofdzakelijk op de implementatie en ondersteuning van de dealer management systemen incadea.Engine en incadea.MyEngine die onder meer gebruikt worden bij Mercedes-Benz, Toyota en Opel.

“De aankoop van de automotive afdeling van NORRIQ is voor ons een logische stap die bovendien op het juiste moment komt”, zegt Patrick Vanbrabandt, ceo van Carya Group. “In al onze oplossingen speelt het Dealer Management System dikwijls een prominente rol. Door onze kennis en knowhow te combineren met de ervaringen van de overgenomen klanten doen niet alleen wij, maar ook de klanten een uitstekende zaak.”

Door de overname verhuizen zeven mensen naar Carya Group. Een aantal anderen blijven aan boord bij Norriq maar krijgen daar een andere functie. Hoeveel Carya Group betaalt voor de overname wordt niet bekendgemaakt.

“Ons ervaren automotive team past uitstekend bij dat van Carya Group,” zegt Bo Martinsen, ceo van de Norriq groep. “Ik heb er alle vertrouwen in dat beide partijen voordeel zullen halen uit deze overname. Voor NORRIQ betekent dit dat we meer aandacht zullen kunnen besteden aan onze succesvolle internationale uitbreiding binnen andere bedrijfstakken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content