Cassandre Laurent nieuwe topman bij het Agence du Numérique

© Getty Images/Westend61
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Na bijna tien jaar als algemeen directeur van het Waalse Agence du Numérique geeft Benoit Hucq het stokje door aan Cassandre Laurent.

In 2015 werd het Agence du Numérique (AdN) in het leven geroepen als de opvolger van het toenmalige AWT: het Agence wallonne des Télécommunications (AWT). Onder leiding van Benoit Hucq heeft het AdN de afgelopen tien jaar een belangrijke transformatie ondergaan. Het is Hucq die de organisatie stelselmatige uitbouwde en deed uitgroeien tot een organisatie die antwoorden moet bieden op steeds grotere digitale uitdagingen: om effectiever te kunnen reageren op de digitale behoeften van Wallonië en zo bij te dragen aan de modernisering van het overheidsbeleid.

Cassandre Laurent, de nieuwe algemeen directeur bij het Waalse Agence du Numérique.

Benoit Hucq besliste om zijn mandaat als algemeen directeur van het AdN niet langer te verlengen, waarna de zoektocht naar een opvolger opgestart werd. Die is ondertussen afgerond: de Waalse regering raakte het eens om Cassandre Laurent aan te stellen als nieuwe algemeen directeur. Laurent was tot voor kort verantwoordelijk voor de digitale cel en het crisisbeheer binnen het kabinet van de voormalige Waalse minister van Economie, Willy Borsus (MR). Maar ook daarvoor had hij al soortgelijke bevoegdheden en verantwoordelijkheden. In zijn eerdere jobs deed hij ook heel wat ervaring om rond communicatie, innovatie en investeringen bij onder meer LeanSquare en id Campus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content