Benoît Hucq leidt het Agence du Numérique

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De directeur van Océ Software Labs Benoît Hucq gaat het nieuwe Agence du Numérique leiden. Dat heeft Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt aangekondigd. Het Agence du Numérique is de opvolger van het AWT.

Het Agence wallonne des Télécommunications (AWT) houdt op te bestaan, en wordt vervangen door het Agence du Numérique (ADN), een nieuwe structuur die het ondernemerschap wil bevorderen, de digitale transitie in het Waals gewest gaat begeleiden, en voor meer groei en innovatie moet zorgen.

Het team van het AWT blijft grotendeels op post, maar voormalig AWT-directeur Luc Simons wordt vervangen door Benoît Hucq, de topman van Océ Software Labs, een specialist in document management die ontstond in de schoot van Siemens en in 2009 werd overgenomen door Canon.

Benoît Hucq werd na lang pallaveren weerhouden uit een lijst met een tiental kandidaten. De man staat als sinds 2003 aan het hoofd van Océ Software Labs in Namen. Voordien werkte hij voor Siemens, waar hij het schopte tot softwaredirecteur (bij Siemens Software) én tot service delivery-directeur (bij Siemens Business Services).

Overigens heeft Hucq mee aan de wieg gestaan van de Waalse technologiecluster Infopôle Cluster TIC, waar hij momenteel nog voorzitter van is. De man is ook vp bij het Waalse competentiecenter CETIC (Centre d’Excellence en Technologies de l’Information), al legt hij beide mandaten neer nu hij zijn nieuwe rol bij het ADN opneemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content