Cegeka België heeft nieuwe topman

Marc De Groote © Koen Peeters

Enkele weken na het vertrek van Christophe Neut heeft de groep een nieuwe managing director voor zijn Belgische activiteiten.

Marc De Groote is de nieuwe managing director. Daarnaast wordt hij ook operationeel directeur van de softwarecluster van de Cegeka Groep en zetelt zo in de groepsdirectie van het bedrijf.

De Groote haalde in 1988 een diploma burgerlijk ingenieur aan de VUB. Hij was tot eind vorig jaar ceo bij EcoNation. Hij werkte tot begin jaren negentig bij CSC om in 1991 de overstap te maken naar Callatay & Wouters waar hij sinds 2007 ceo was tot de overname door Sopra in 2012. Nadien werd hij Executive Vice President tot de zomer van 2014. Tussen maart 2013 en oktober 2014 was hij ook voorzitter van Agoria ICT. Sindsdien zetelt hij ook in de raad van bestuur van de technologiefederatie.

De nieuwe managing director werkte in het verleden al samen met de technologiegroep. “Met complementaire teams wil ik onze meerwaarde voor klanten verder verhogen en blijven groeien in onze thuismarkt”, zegt De Groote in een verklaring. “Daarnaast hebben we met onze ontwikkelcentra in Leuven en Boekarest meer dan voldoende slagkracht om grote Europese softwareprojecten te realiseren. Na onze recente Europese overnames zijn we klaar om die competenties op grotere schaal in te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content