Cegeka legt 24 miljoen Euro op tafel voor Europese overname

. © .

De Cegeka Groep neemt het Duitse Brain Force Software GmbH en Italiaanse Brain Force S.P.A over. Daarmee krijgt het vestigingen in zes landen.

De Cegeka Groep neemt het Duitse Brain Force Software GmbH en Italiaanse Brain Force S.P.A over. Daarmee krijgt het vestigingen in zes landen.

Beide bedrijven zijn onderdeel van Brain Force Holding AG. In totaal betaalt Cegeka 24 miljoen euro voor de overname. Al kan de prijs nog wijzigen op basis van de EBIT-cijfers die in september van dit jaar verschijnen. Ook is de overname nog onderhevig aan de aandeelhoudersvergadering die nog volgt. Toch verwacht de Hasseltse IT-groep de overname eind dit jaar af te ronden.

Begin deze maand nog vertelde Christop Neut, managing director van Cegeka België en CCO van de hele groep nog aan Data News dat zijn bedrijf wil blijven groeien door buitenlandse overnames. “We kijken naar nieuwe landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en ook andere markten waar we vanuit een aquisitiestrategie kijken,” klonk het toen.

Met de overname krijgt Cegeka vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Daarvoor was het bedrijf al actief in de Benelux, Polen, Roemenië en Frankrijk. Daarmee heeft Cegeka zijn eigen voorspelling al grotendeels bevestigd. Dat er geen Zwitserse vestiging aan deze overname gekoppeld is doet vermoeden dat het bedrijf nog niet klaar is met zijn Europese aquisitiehonger voor dit jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content