CEO Getronics vertrekt

Erik van der Meijden, de baas van KPN-dochter Getronics stapt op. Hij verlaat vanaf 1 mei 2011 het bedrijf.

Erik van der Meijden, de baas van KPN-dochter Getronics stapt op. Hij verlaat vanaf 1 mei 2011 het bedrijf.

Het is nog niet bekend wat Van der Meijden gaat doen. Volgens een woordvoerder van KPN heeft Van der Meijden zelf besloten om op te stappen, meldt Computable. Hij zou het een goed moment vinden om na drie jaar op te stappen en lichtte zijn vertrek verder niet toe. Totdat er een opvolger benoemd wordt, zal Steven van Schilfgaarde, cfo van Getronics, de rol van ceo waarnemen. Van der Meijden had een contract voor onbepaalde tijd. Die overeenkomst is volgens KPN in goed overleg beëindigd.

Van der Meijden werd in oktober 2007 na de overname van Getronics door KPN benoemd tot algemeen directeur van de ict-dienstverlener. Hij integreerde de ict- en telecomdiensten voor de grootzakelijke markt en richtte zich met Getronics internationaal voornamelijk op standaard werkplekbeheer. In de Benelux werden gestandaardiseerde infrastructuurdiensten de belangrijkste pijler.

Het vertrek van Van der Meijden heeft volgens KPN niets te maken met de recente benoeming van Eelco Blok tot directeur van KPN. ‘Blok en Van der Meijden werkten al jaren samen’, meldt een woordvoerder van KPN. Blok was voor zijn benoeming tot algemeen directeur coo bij KPN en lid van de raad van commissarissen van Getronics.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content