CEO Nest stapt op

© Nest
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Marwan Fawaz stopt als CEO van domoticamaker Nest. Het bedrijf werd vijf maanden geleden onderdeel van Google en de medewerkers zullen ingevoegd worden in Google’s eigen thuisproductenteam.

Nest kent u voornamelijk van de genetwerkte thermostaat, al maakt het bedrijf ook brandalarmen en bewakingssystemen. Het werd opgericht door voormalig Apple hardware designer Tony Fadell, en in 2014 opgekocht door Google, die het drie jaar als semi-onafhankelijke dochter bestuurde. Toen Fadell het bedrijf verliet, schoof Google dan Fawaz naar voren als nieuwe CEO.

Vijf maanden geleden werd Nest echter helemaal een onderdeel van Google. Het wordt ingevoegd in de divisie die zich op home devices richt. Een en ander moet ervoor zorgen dat Google’s verschillende smart home toestellen (zoals, euh, Google Home) beter met elkaar kunnen praten.

En met die verhuis gaat nu ook de CEO buiten, onder meer, volgens bronnen van techsite Cnet, op vraag van medewerkers, die hem niet echt als een leider zagen. Fawaz blijft wel bij Google in een adviserende rol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content