Ceo van ICANN stopt er mee

Fadi Chehade © ICANN

Fadi Chehade houdt het na drie jaar voor bekeken. Tegen volgend jaar treedt hij af als hoofd van de instelling die alle domeinnaamextensies overziet.

Icann is de overkoepelende organisatie die beslist over de toewijzing van toplevel domeinnamen, zoals de recente uitbreiding naar generieke namen zoals .hotel, .movie en lokaler .gent en .brussels.

Fadi Chehade kwam drie jaar geleden aan boord en kende een parcours van wisselende successen en tegenslagen. Hij was de eerste niet-Amerikaan aan het hoofd van Icann op het moment dat het beheer van de domeinnaamextensies moest verschuiven van een hoofdzakelijk Amerikaanse heerschappij naar een meer internationale verantwoordelijkheid. Een transitie die nog niet volledig is afgerond.

Het parcours van de topman is wisselend. Hij wordt geprezen omdat hij Icann professioneler maakte, met meer medewerkers en meer geld. Al werd hij ook meermaals bekritiseert door de sector. Onder meer omdat hij veel ex-partners bij de organisatie binnenbracht.

Het vertrek van Chehade is pas voor maart 2016. Hij vertrekt naar een nieuwe carrièrre buiten de sector van de domeinnamen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content