CFO Renaat Berckmoes verlaat Telenet

© Belga

Telenet verliest opnieuw een van zijn topmensen. De financieel directeur van Telenet verlaat het bedrijf op eigen initiatief.

Telenet verliest opnieuw een van zijn topmensen. De financieel directeur van Telenet verlaat het bedrijf op eigen initiatief.

Renaat Berckmoes werkt al bijna 12 jaar voor het Mechelse kabelbedrijf. Hij begon er in 2001 als Group Treasurer en eind 2006 werd hij cfo. Hij was onder meer betrokken bij de beursgang van het bedrijf (2005) en de overname van Canal+, UPCBelgië en Interkabel.

“Ik vertrek met een gerust gemoed: Telenet vaart momenteel een veilige koers. de financiering van het bedrijf is op lange termijn verzekerd en met John Porter heeft Telenet een nieuwe ceo die zeker de uitdagingen van een veranderde media- en telecomlandschap aan kan gaan,” Aldus Berckmoes in een verklaring. Wat de topman in de toekomst gaat doen zal hij later zelf bekendmaken.

Berckmoes is niet de eerste die dit jaar het bedrijf verlaat. Begin maart stapte ceo Duco Sickinghe op, hij werd opgevolgd door John Porter. In mei volgde coo en cto Jan vorstermans die ook al tien jaar bij het bedrijf zat. Hij wordt vervangen door Veenod Kurup in de functie van coo, voor de functie van cto wordt nog iemand gezocht. Tegelijk schoof cio Geert Van Hove toen door naar Liberty Global International in Amsterdam.

In april gaf Berckmoes nog een interview aan Trends over zijn rol als cfo binnen het bedrijf. Telenet gaat nu via een extern selectieproces op zoek naar een opvolger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content