‘Chief Transformation Officer’ Patrick Vincent moet fusie Telenet en Base in goede banen leiden

Patrick Vincent © .

Telenet heeft een ‘Chief Transformation Officer’ aangesteld om de geplande samensmelting met de mobiele operator Base in goede banen te leiden. Die opdracht komt in handen van Patrick Vincent, die voorheen als Chief Customer Officer verantwoordelijk was voor de klantenrelaties.

Telenet maakte een tiental dagen geleden bekend dat het Base wil overnemen voor 1,325 miljard euro. Met die overname krijgt Telenet toegang tot een mobiel netwerk. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, maar Telenet start de voorbereidingen alvast op. Het bedrijf stelt huidig CCO Patrick Vincent aan als ‘Chief Transformation Officer’ – niet te verwarren met de CTO of Chief Technology Officer.

Vlotte overgang

‘Als Chief Transformation Officer krijgt Patrick Vincent de cruciale taak om de versmelting van Base Company met Telenet voor te bereiden, zodat de overgang na closing van de overname vlot verloopt en de synergieën gerealiseerd kunnen worden’, meldt Telenet.

‘Met zijn achtergrond en jarenlange ervaring als eindverantwoordelijke voor sales en customer operations zal Patrick Vincent er ook over moeten waken dat het klantenbelang blijft primeren na het samenbrengen van de twee organisaties.’

Benedikte Paulissen lost Vincent af als CCO

Patrick Vincent werkt sinds 2004 voor Telenet. Hij was eerder al betrokken bij de integratie van UPC België en Belcompany in de Telenet-structuur en bij de transitie van de honderdduizenden klanten van Interkabel (Infrax en Integan) naar Telenet. Zijn taken als Chief Customer Officer (CCO) worden overgenomen door Benedikte Paulissen.

Door de overname ontstaat een telecombedrijf met een gecombineerde aangepaste omzet van 2,4 miljard euro en een winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen van 1,1 miljard euro (2014).

Telenet verwacht jaarlijkse synergieën te realiseren van 150 miljoen euro op het gebied van kosten en bedrijfsinvesteringen.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content