Christian Reinaudo volgt Jo Cornu op als ceo Agfa-Gevaert

De Fransman Christian Reinaudo (55), President van Agfa HealthCare, zal eind april Jo Cornu (65) opvolgen als ceo van Agfa-Gevaert.

De Fransman Christian Reinaudo (55), President van Agfa HealthCare, zal eind april Jo Cornu (65) opvolgen als ceo van Agfa-Gevaert.

Cornu vertrekt op eigen vraag als ceo en blijft lid van de raad van bestuur bij de beeldverwerkingsgroep. In de nabije toekomst blijft Reinaudo eveneens Agfa HealthCare leiden.

De raad van bestuur heeft Cornu’s vraag om zijn mandaat als ceo te beëindigen dinsdag aanvaard en besliste Reinaudo voor te dragen als zijn opvolger. Een algemene aandeelhoudersvergadering moet op 27 april de wissel aan de top bekrachtigen. Volgens woordvoerder Johan Jacobs van Agfa-Gevaert is “de situatie bij het bedrijf verbeterd op alle vlakken en acht Cornu de tijd rijp om de fakkel door te geven”.

Julien De Wilde, voorzitter van de raad van bestuur, wees erop dat Cornu eind 2007 onder zeer moeilijke omstandigheden CEO werd. “Hij leidde Agfa-Gevaert door de economische crisis en hij heeft de onderneming terug op het juiste spoor gezet”, zegt ook hij. “Agfa-Gevaert heeft nu een sterk managementteam, een duidelijke strategie, een betere kostenstructuur en een aanzienlijk lager kostenniveau. De raad van bestuur respecteert zijn verzoek om zijn mandaat eind april te beëindigen.”

Over Reinaudo zegt de raad van bestuur “dat hij alle nodige capaciteiten bezit om Agfa-Gevaert de komende jaren te leiden”. De nieuwe topman staat al twee jaar aan het hoofd van Agfa HealthCare. Eerder bekleedde hij een aantal functies bij de Alcatel Group.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content