Christ’l Joris nieuwe voorzitter van Agoria

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Christ’l Joris volgt Paul Depuydt op als de nieuwe voorzitter van Agoria.

Christ’l Joris volgt Paul Depuydt op als de nieuwe voorzitter van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Christ’l Joris (55) is geen onbekende bij Agoria, want ze was de afgelopen zes jaar al voorzitter van Agoria Vlaanderen. Ze neemt de voorzittersfakkel over van Paul Depuydt, die recent van technologiebedrijf Alcatel-Lucent Bell overstapte naar chemiebedrijf Ravago.

Joris is voorzitter van de raad van bestuur van Etap, dat functionele en energiezuinige verlichting voor bedrijfsgebouwen, lichtregelsystemen en noodverlichting ontwikkelt en produceert. Daarnaast is ze ook voorzitter van Flanders Investment & Trade (FIT). Voorts heeft Joris ook een aantal mandaten in de maatschappelijke sfeer. Zo is ze onder meer voorzitter van het Rode Kruis Vlaanderen en de Stichting Gillès s.o.n. (financiering van kleinschalige economische initiatieven in ontwikkelingslanden). Verder is ze nog ondervoorzitter van De Wolkammerij nv (bedrijvencentrum voor sociale economie in Hoboken) en jurylid van de Internationale Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkelingssamenwerking.

Joris, afkomstig uit Meise, gehuwd en moeder van 3 kinderen, is van opleiding licentiate psychologie en doctor in de sociale en culturele antropologie. In haar schaarse vrije tijd probeert ze actief aan sport te doen. De marathon van New York staat al op haar palmares. Daarnaast staan ook cultuur en reizen op het programma van Joris. Vorig jaar nog trok ze met een zeilboot naar Antarctica.

Chantal De Vrieze, country manager Belux van Econocom, werd een tijd terug verkozen als de nieuwe voorzitter van Agoria ICT.

http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2010/03/22/chantal-de-vrieze-nieuwe-voorzitster-agoria-ict/article-1194714754807.htm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content