Christoph Neut naar Cegeka

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Christoph Neut, de voormalige Europese topman van Tech Team Global en Stefanini IT Solutions, gaat Cegeka Vlaanderen leiden. Neut start op 1 september. De aanstelling volgt op het vertrek van Cegeka-directeur Luc De Clerck in april van dit jaar. Divisiedirecteurs Hedwig Vergeylen en Jos Polleunis stonden sindsdien ad interim aan het hoofd van Cegeka Vlaanderen. Christoph Neut was pas in mei vorig jaar aan de slag gegaan als senior vice president business development and strategy Europe bij de Braziliaanse it-outsourcingspecialist Stefanini IT Solutions. Neut was voordien jarenlang senior vice president en general manager EMEA bij helpdeskspecialist TechTeam Global geweest en was op zoek naar een frisse uitdaging.

Christoph Neut, de voormalige Europese topman van Tech Team Global en Stefanini IT Solutions, gaat Cegeka Vlaanderen leiden. Neut start op 1 september.

De aanstelling volgt op het vertrek van Cegeka-directeur Luc De Clerck in april van dit jaar. Divisiedirecteurs Hedwig Vergeylen en Jos Polleunis stonden sindsdien ad interim aan het hoofd van Cegeka Vlaanderen.

Christoph Neut was pas in mei vorig jaar aan de slag gegaan als senior vice president business development and strategy Europe bij de Braziliaanse it-outsourcingspecialist Stefanini IT Solutions. Neut was voordien jarenlang senior vice president en general manager EMEA bij helpdeskspecialist TechTeam Global geweest en was op zoek naar een frisse uitdaging. Nauwelijks een half jaar later nam Stefanini echter zijn voormalige werkgever Tech Team over. “Ik belandde dus eigenlijk weer in de dezelfde job die ik jaren had gedaan”, vertelt Neut. “Ik heb nog even meegeholpen met de integratie, maar toen had ik echt nood aan een nieuwe uitdaging.”

Het contract van Neut bij Stefanini werd in mei van dit jaar stopgezet en al snel viel het aanbod van Cegeka in zijn schoot. “Ik heb er zin in: het is een bedrijf met goede mensen, een goede cultuur en het is ambitieus.” Neut zal in zijn nieuwe functie voorlopig de focus krijgen op het Vlaamse grondgebied, “al verwacht ik dat daar op termijn wel evolutie in zal zitten”.

Die laatste uitspraak beantwoordt al een beetje de vraag of die Vlaamse functie wel past binnen de internationale profiel van Neut. “Het internationale wordt op termijn belangrijker. Iedereen weet dat ict zich niet zomaar binnen de landsgrenzen afspeelt. Cegeka heeft bovendien een portefeuille met klanten die ook internationaal aanwezig zijn. Misschien kunnen we die op termijn ook diensten verlenen buiten de Benelux?” Voorts is Cegeka al aanwezig in Roemenië. “Het leuke is dat ik Roemenië goed ken vanuit mijn TechTeam-verleden.”

Over de concrete doelstellingen die hij heeft meegekregen blijft Neut op de vlakte. “Dat zijn we momenteel aan het bekijken. Ik moet eerst het bedrijf wat beter leren kennen. Maar Cegeka, dat is onmiskenbaar een groeiverhaal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content