CIO Eandis wordt CEO Atrias

De eerste vijf Hywind-turbines hebben elk een vermogen van 6 megawatt, samen goed om twintigduizend gezinnen van stroom te voorzien. © Statoil

Frank De Saer, huidige chief information officer van Eandis, trekt naar Atrias. Hij wordt de nieuwe CEO van de gemeenschappelijke onderneming voor Belgische distributienetbeheerders.

Frank De Saer.
Frank De Saer.© FOD Economie
CIO Eandis wordt CEO Atrias

Atrias is een gemeenschappelijke dochteronderneming van alle Belgische distributienetbeheerders voor energie. Het bedrijf werkt onder meer aan een gemeenschappelijk datasysteem voor de Belgische energiemarkt. Dat moet de uitwisseling van (verbruiks)gegevens in de energiemarkt mogeljk maken. Het is alvast een van de projecten die Frank De Saer als nieuwe CEO in goede banen moet leiden. De Saer werkt sinds 2015 als CIO bij netbeheerder Eandis en was daarvoor 13 jaar aan de slag als CIO en hoofd van de Kruispuntbank van Ondernemingen.

“Ik wil mijn ervaring als CIO binnen Eandis en vanuit de federale overheid optimaal inzetten om dit uitdagend project tot een succes te maken, in een goede en transparante samenwerking met alle betrokken partijen,” schrijft De Saer in een persmededeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content