CIO Frédéric Gilmont volgt ex-baas Vincent Simonart

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Frédéric Gilmont verlaat Siemens Enterprise Communications en stapt over naar de uitgeverijgroep De Boeck. Hij volgt zijn gewezen baas Vincent Simonart.

Frédéric Gilmont verlaat Siemens Enterprise Communications en stapt over naar de uitgeverijgroep De Boeck. Hij volgt zijn gewezen baas Vincent Simonart.

Frédéric Gilmont was tot voor kort de ‘head of global office of the cio’ bij Siemens Enterprise Communications. De handelsingenieur (ICHEC) begon zijn loopbaan in ’97 bij Dow Corning als workstation en Lan analyst. Twee jaar later stapt hij over naar Mobistar als om dan in de lente van 2000 naar fiberoperator Ebone over te stappen als Network Operations Manager.

Gilmont, een muziekfanaat en behoorlijk goede drummer, verhuisde in 2002 naar Telindus waar hij senior sales support consultant werd. Sinds 2006 was hij aan de slag bij Siemens Enterprise Communications. Daar was ook net Vincent Simonart begonnen als ceo van de Benelux organisatie. Eind vorig jaar vertrok Simonart naar het mediabedrijf De Boeck.

Frédéric Gilmont, die in de buurt van Namen woont, volgt in zijn voetsporen. De Boeck zit in een transformatieperiode van print naar digitale media. In de Belgische zetel in Louvain-La-Neuve telt het 4 it-medewerkers maar in Luxemburg zijn er 18 ontwikkelaars die onder andere e-learningtools, websites en apps ontwikkelen. “Het is een overgang van een grote groep naar een kleinere organisatie van zo’n 200 medewerkers, maar het grote voordeel is dat je hier snel resultaten kan boeken”, aldus Gilmont.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content