CIO stelt CEO teleur… en omgekeerd

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

72% van de Europese bedrijfsleiders vindt dat it hen niet helpt om de strategische doelstellingen van het bedrijf te bereiken.

72% van de Europese bedrijfsleiders – een grote meerderheid dus – vindt dat informatica hun niet helpt om de strategische doelstellingen van het bedrijf te bereiken. Dat blijkt althans uit een recente studie uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van BPM Cordys.

67% van de cio’s is dan weer van mening dat hun bedrijf it niet ziet als ondersteuning. Bij de prioriteiten voor 2012 hebben de ceo’s het vooral over het verbeteren van de dienstverlening voor klanten (70%), kostenbesparing (70%) en het verhogen van de productiviteit door ‘meer met minder’ te doen (67%). Toch bevestigt 65% van hen dat informatica hen niet toelaat om de veranderingen door te voeren die zij willen.

De cio’s van hun kant erkennen met een overgrote meerderheid (80%) dat de it-tools geen significante verbeteringen opleveren voor interactie met de klanten, dat ze geen consistent beeld bieden op de globale noden van de business en onvoldoende dataondersteuning op mobiele toestellen.

Op één punt lijken de ceo en cio wel toenadering te vinden: het gebrek aan samenwerking bij projecten en prioriteiten, wat een gebrek aan transparantie en wederzijds begrip tussen it en business bewijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content