Cisco ontslaat een op vijf medewerkers (update)

Netwerkgigant Cisco Systems kondigt een nieuwe ontslagronde aan. Deze keer worden wereldwijd 14.000 medewerkers ontslagen.

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems gaat fors snijden in zijn personeelsbestand. Wereldwijd worden 14.000 medewerkers ontslagen, een op vijf van het totale aantal medewerkers. Aan verschillende medewerkers is gevraagd of ze eerder met pensioen willen, aldus de Amerikaanse nieuwswebsite CRN die zich baseert op bronnen binnen het bedrijf.

Het bedrijf probeert zich om te bouwen van een hardware-georiënteerde organisatie naar een software-georiënteerd bedrijf, door onder meer te investeren in cloud security. Het beursgenoteerde bedrijf (Dow Jones), dat woensdag in Amerika kwartaalcijfers bekend maakt, wilde geen commentaar geven op het nieuws.

Cisco, dat in België kantoren heeft in Diegem en Kortrijk, is al een tijdje aan het herstructureren en heeft al enkele ontslagrondes achter de rug. In april werkten bij Cisco 73.000 mensen. Het zou de eerste keer in de geschiedenis van het 32 jaar oude bedrijf zijn dat er zoveel medewerkers moeten vertrekken.

Update: Cisco heeft zijn kwartaalverslag online gezet en spreekt daarin over 5.500 naakte ontslagen. Hoeveel mensen er via andere regelingen (zoals brugpensioen) afvloeien, is daarbij niet duidelijk. (Belga/EB)

Partner Content