Cisco schrapt nog eens 1200 jobs

Cisco ontslaat meer mensen dan eerder was aangekondigd.

Cisco ontslaat meer mensen dan eerder was aangekondigd.

Dat blijkt uit een toelichting van de directie over de cijfers uit het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van Cisco. Het bedrijf moet reorganiseren nadat de resultaten van laatste kwartalen tegenvielen vanwege teveel interne bureaucratie en een de slappe vraag uit de markt.

Cisco ontslaat daarom 4400 werknemers en stuurt 2100 werknemers met vervroegd pensioen. 5000 werknemers die in de Cisco-fabriek in Mexico werken, gaan over naar de Chinese fabrikant Foxconn. Cisco, dat bijna 72.000 werknemers in dienst heeft, wil zo een miljard dollar besparen. Cisco trekt voor zijn herstructurering de komende maanden 1,3 miljard dollar uit. In het recente vierde kwartaal is 772 miljoen dollar uitgetrokken voor de reorganisatie.

Gary Moore, coo van Cisco, zegt dat er nog meer ontslagen vallen. In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar worden nog eens 1200 werknemers ontslagen die op contractbasis bij de netwerkleverancier werken.

Verder wordt het managersbestand met 17 procent gereduceerd. Ook consolideert het bedrijf zijn switching-, routing- en glasvezelonderdelen in de Cisco Core Technology Group. Vier softwareonderdelen worden in een OS-onderdeel (Operating System) ondergebracht. De Cisco-afdelingen voor spraak, social networking en WebEx worden geconsolideerd in een onderdeel voor communicatie en samenwerkingsoplossingen.

In samenwerking met Computable

Partner Content