Citrix zoekt nieuwe CEO

Mark Templeton © .

Een nauwere samenwerking met een van de aandeelhouders zorgt er voor dat Mark Templeton op zoek moet naar een nieuwe uitdaging.

Templeton werkt sinds 1998 voor het virtualisatiebedrijf en leidt Citrix sinds 2001. Maar nu het bedrijf een samenwerking aangaat met investeringsfonds Elliott Capital, dat 7,5 procent van Citrix bezit, mag de topman beschikken. Wel blijft hij aan als ceo, president en bestuurslid tot er een opvolger is gevonden.

Als deel van de samenwerking met Elliott Capital krijgt Citrix er Jesse Cohn bij als bestuurslid ter vervanging van Asiff Hirji. Ook een toekomstige plaats als bestuurslid zal worden ingevuld door Eliott Capital.

Elliott Capital uitte eerder al kritiek op de werking van Citrix door te zeggen dat het bedrijf onderpresteert. De functie van Cohn en zijn nog te benoemen collega is duidelijk: meer winst genereren. Het duo moet samen met twee andere bestuursleden de operaties binnen Citrix evalueren met bijzondere focus op marges, winstgevendheid en de kapitaalstructuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content