Colruyt scoort met it-opleidingen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Voor het tweede jaar op rij prijkt Colruyt bovenaan het lijstje van ict-bedrijven die het meeste geld per werknemer investeren in opleiding.

Voor het tweede jaar op rij prijkt Colruyt bovenaan het lijstje van ict-bedrijven die het meeste geld per werknemer investeren in opleiding.

Heel vreemd is dat niet, want Colruyt is één van de weinige spelers die ook werknemers zonder achtergrond in de informatica from scratch omschoolt tot ‘echte’ it’ers. In het verleden kon de warenhuisketen op die manier het gebrek aan it’ers beter opvangen.

In vergelijking met 2006 zet vooral Capgemini een flinke stap voorwaarts, met een gemiddelde opleidingskost per werknemer die meer dan verdubbelde in vergelijking met een jaar eerder (4.890 i.p.v. 2.021 euro). Anders dan in 2006 haalt Dolmen (intussen RealDolmen) de top 20 dan weer niet in 2007, en ook dat is opvallend.

Inschatten hoe het lijstje er vandaag zou uitzien, is een bijna onmogelijke opgave. Vast staat wel dat heel wat organisaties (en dan vooral grote it-bedrijven) de schaar hebben gezet in de opleidingsbudgetten. Als er bespaard moet worden, liggen trainingen sowieso in de bovenste schuif. Toen we vorig jaar nog schreven dat opleidingen ingezet werden als lokaas bij aanwervingen, lijkt dat intussen helemaal niet meer zo te zijn.

U leest er meer over in de Special Trainings & Seminars in Data News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content