Concetta Fagard non grata bij Belgacom

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Bellens had gevraagd om haar opnieuw in dienst te nemen.

Concetta Fagard, de vertrouwelinge en rechterhand van ceo Didier Bellens, blijft persona non grata bij Belgacom. Bellens had gevraagd om haar opnieuw in dienst te nemen, maar het benoemings- en bezoldigingscomité stelt haar veto.

Belgacom ceo Didier Bellens wordt hiermee zwaar teruggefloten. In een interview met De Tijd en L’Echo van afgelopen weekend pleitte hij openlijk voor een terugkeer van Concetta Fagard. De Siciliaanse was begin juni ontslagen, samen met communicatieverantwoordelijke Florence Coppenolle.

“Fagard wil maar een ding. Weer in dienst komen bij Belgacom. Maar wat moet ik doen? Haar vraag negeren om de krantenkoppen te vermijden of alles in dienst stellen om de onrechtvaardigheid ongedaan te maken? Het is een dilemma,” aldus Bellens in het interview.

De Tijd schrijft vandaag dat het benoemings- en bezoldigingscomité van de raad van bestuur haar veto heeft gesteld tegen die terugkeer. Belgacom bevestigt noch ontkent.

Midden 2009 werd de macht van Didier Bellens beknot en kreeg de raad van bestuur zeggenschap over benoemingen en ontslagen van directieleden van Belgacom.

Didier Bellens kwam onlangs nog in opspraak in een mogelijke fraudezaak bij de verkoop van een Belgacom gebouw in Bergen. Dat onderzoek loopt nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content