Crisis brengt CIO op de voorgrond

De crisis zou een positief effect kunnen hebben op de rol van de cio binnen het bedrijf, zo klinkt het bij Progress Software.

De crisis zou een positief effect kunnen hebben op de rol van de cio binnen het bedrijf, zo klinkt het bij Progress Software.

Progress Software, leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, maakt enkele analyses en voorspellingen voor het komende jaar op basis van reacties van klanten en eigen onderzoek. Eén van die analyses behelst de rol van de cio binnen het bedrijf.

“In 2009 zal de it-industrie veranderen nu bedrijven nog meer van hun cio verwachten dat deze de efficiëntie stimuleert”, zo zegt Dr. Giles Nelson, cto van Progress Software EMEA, in een persbericht. “Het is dan essentieel dat cio’s met hun kennis van budgetten en technologie zetelen in de raad van bestuur. Het is immers aan hen om volgend jaar in elk onderdeel van de organisatie te zorgen voor die efficiëntie.”

Volgens Progress zullen er uiteindelijk drie types van cio’s kunnen geïdentificeerd worden: zij die fanatiek op zoek gaan naar nieuw budget, zij die bestaande budgetten beschermen door outsourcing van niet kernactiviteiten en zij die zich zullen richten op het verminderen van kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content