Daniel Lebeau European CIO of the Year

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De Belg Daniel Lebeau, de it-topman van GSK Biologicals is verkozen tot de European cio of the year in de categorie ’technology driven cio’. Hij kreeg de prijs uit handen van Europees Commissaris Neelie Kroes. Daniel Lebeau werd in november al verkozen tot de Data News cio of the year. Nu kreeg hij tijdens het CIO-city event in Brussels tevens de titel van ‘European cio of the year’. De nieuwe award is toegekend door een jury onder leiding van INSEAD en CIOnet. Er werden drie awards uitgereikt. De twee andere titels waren voor de ‘European cio of the year’ in de categorie ‘business driven cio’ en de ‘client driven cio’. Die awards gingen respectievelijk naar de Italiaan Marcello Cordioli van de design bouwgroep Permasteelisa en de Française Pascale Avargues van de stad Bordeaux.

De Belg Daniel Lebeau, de it-topman van GSK Biologicals is verkozen tot de European cio of the year in de categorie ’technology driven cio’. Hij kreeg de prijs uit handen van Europees Commissaris Neelie Kroes.

Daniel Lebeau werd in november al verkozen tot de Data News cio of the year. Nu kreeg hij tijdens het CIO-city event in Brussels tevens de titel van ‘European cio of the year’. De nieuwe award is toegekend door een jury onder leiding van INSEAD en CIOnet.

Er werden drie awards uitgereikt. De twee andere titels waren voor de ‘European cio of the year’ in de categorie ‘business driven cio’ en de ‘client driven cio’. Die awards gingen respectievelijk naar de Italiaan Marcello Cordioli van de design bouwgroep Permasteelisa en de Française Pascale Avargues van de stad Bordeaux.

Er waren 15 genomineerden, waaronder 6 vrouwen. Sabine Everaet van Coca Cola Europe stond ook op de lijst.

De drie gelauwerden worden uitgenodigd op het kabinet van EC-minister Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de informatiemaatschappij. In haar speech stelde Kroes vast dat de it-kennis van privé-bedrijven te weinig aan bod komt. Ze riep dan ook op om die kennis over ondere andere cloud computing en procurement met haar te delen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content