Danielle Jacobs wordt voorzitter Intug

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Intug krijgt met Danielle Jacobs van Beltug een Belgische voorzitter.

De internationale vereniging voor telecomgebruikers Intug krijgt met Danielle Jacobs van Beltug een Belgische voorzitter.

Intug groepeert de Telecom User Groups van landen zoals Engeland, Spanje, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Mexico, Indonesië, Hongkong, Australië, Nieuw-Zeeland. De vereniging overlegt met onder meer eurocommissaris Neelie Kroes om de knelpunten voor bedrijven in de telecomregelgeving weg te werken. Daarnaast overlegt Intug met Berec (Body of European Regulators of Electronic Communications), die de Europese regelgevers groepeert.

Danielle Jacobs zal haar functie als general manager van de Belgische vereniging van telecomgebruikers Beltug combineren met die van voorzitter van Intug. Jacobs volgt in die hoedanigheid Rosemary Sinclair op van de Australische User Group, wiens mandaat na 3 jaar ten einde is.

Jacobs, moeder van twee kinderen, staat al ruim 14 jaar aan het hoofd van Beltug. Onder haar leiding is de vereniging gegroeid tot een professioneel klankbord voor ict-problemen en oplossingen bij bedrijven, bij regelgevende ingrepen en geldt het als een waakhond voor telecomoperatoren. Ook is lid van de raad van bestuur van DNS.be. Jacobs heeft een diploma van licentiate Economie aan de VUB en werkte in het verleden ook voor Xylos en Febelfin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content