Danny Goderis is de nieuwe ceo van iMinds

© Danny Goderis
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

iMinds heeft sinds vrijdag een nieuwe CEO, Danny Goderis. De benoeming werd op 17 december unaniem goedgekeurd door iMinds’ Raad van Bestuur. Goderis vervulde de afgelopen maanden al de rol van (acting) CEO, maar wordt nu dus bevestigd in die rol.

Wegens het vertrek van iMinds-oprichter en voormalig CEO Wim De Waele, werd Danny Goderis eind mei tijdelijk aangesteld als zijn opvolger.

De afgelopen drie jaar verdiende Danny Goderis zijn sporen als COO. In die functie hertekende hij de structuur van de organisatie, legde extra focus in het strategische onderzoek dat door iMinds wordt uitgevoerd, sloot raamakkoorden af met de vijf universiteiten en optimaliseerde de samenwerking.

“Danny heeft het ideale profiel om een kenniscentrum als iMinds te leiden”, aldus Lieven Danneels, voorziter van de Raad van Bestuur en bestuurder sinds 2007. “Hij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in de internationale bedrijfswereld, waaronder het telecombedrijf Alcatel-Lucent, waar hij ondermeer de Benelux-afdeling van de Bell Labs onderzoekspoot geleid heeft.”

Wim De Waele bouwt intussen met serie-ondernemer Jurgen Ingels aan Eggsplore, een platform voor start-ups die zich bezighouden met financiële technologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content