De Persgroep zet ict-directie op straat

De Persgroep © BELGA
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Persgroep ontslaat vier van haar vijf ict-directieleden. Het management van het mediabedrijf wil dat it-projecten sneller worden opgeleverd, en stelt daartoe een nieuw team samen, geleid door Roel Buyzen.

Vorige week raakte al bekend dat cio Luc Verbist bedankt werd voor bewezen diensten bij De Persgroep, maar daar blijft het niet bij, ook directeur infrastructure & operations Guido Noppen, directrice projects & developments Isabel Van Mele en pmo manager Jan Coucke krijgen hun C4.

Met andere woorden worden vier van de vijf ict-directieleden bij De Persgroep aan de kant gezet. Enkel enterprise architect Stephane Jans blijft nog over. Jans werd vijf maanden geleden aan boord gehaald.

Tenslotte krijgt ook Ilse Van Geenhoven haar C4. Van Geenhoven was verantwoordelijk voor het oplagebeheer bij De persgroep. Geen van de betrokkenen wenst te reageren op de demarche.

Coo Rudy Bertels heeft het personeel van De Pergroep via een interne mail wel laten weten dat het management vindt dat de ict projecten bij het mediabedrijf niet snel genoeg worden opgeleverd (‘de huidige manier van werken vergt een te lange doorlooptijd’).

Het management hoopt nu, dat met de aanstelling van een nieuw ict-team onder leiding van Roel Buyzen, er sneller kan geschakeld worden. Buyzen is sinds 2011 in dienst bij De Persgroep als development & testing manager.

De nieuwe ict-directie krijgt alvast een flinke kluif op het bord. De integratie van de Deense Persgroep-afdeling Berlingske Media en van de Nederlandse huis-aan-huis specialist Wegener is nog volop aan de gang, een groot deel van de backend-infrastructuur van de groep wordt vervangen (onder meer het oplagesysteem, het redactiesysteem en het advertentiesysteem), én tal van media-apps krijgen een update.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content