Dell moedigt personeel aan om onbetaald verlof te nemen

De Amerikaanse informaticareus Dell wil besparen en doet een oproep aan zijn werknemers om onbetaald verlof te nemen. Het bedrijf gaat ook geen aanwervingen meer doen.

De Amerikaanse informaticareus Dell wil besparen en doet een oproep aan zijn werknemers om onbetaald verlof te nemen. Het bedrijf gaat ook geen aanwervingen meer doen.

De ceo en stichter van het bedrijf, Michael Dell, richtte maandag een dienstnota aan de werknemers waarin hij hen voorstelt om vijf dagen onbetaald verlof te nemen in de periode tussen nu en eind januari.

Bovendien kondigde Dell andere initiatieven aan om de kosten te drukken, zoals nieuwe aanwervingen bevriezen, niet langer gebruik maken van interimkrachten en een vertrekkas oprichten met “verbeterde” stimuli, verklaarde woordvoerder Jess Blackburn.

“Er vallen geen naakte ontslagen”, benadrukte Blackburn. “Mogelijk is dit een aanmoediging voor diegenen die overwogen om te vertrekken, maar er is geen gedwongen afvloeiing van werkkrachten.”

“Het onbetaalde verlof is een gelegenheid voor de werknemers om, naargelang hun persoonlijke situatie, bij te dragen aan de inspanning om kosten te besparen. Natuurlijk hopen we elke opgelegde maatregel te vermijden”, voegde hij eraan toe.

Blackburn bracht in herinnering dat Dell op 1 augustus wereldwijd 79.300 mensen in dienst had. De computerfabrikant bracht het aantal werknemers al met tien procent terug in 2007, aldus nog Blackburn.

Dell moet op 20 november zijn kwartaalcijfers voorstellen. In september liet het bedrijf weten dat het zich verwacht aan een terugval van de vraag naar computers.

Bron: Belga/AFP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content