Dell vraagt werknemers vrijwillig te vertrekken

Dell heeft aan zijn personeel voorgesteld om vrijwillig het bedrijf te verlaten. Zo hoopt het te besparen via ontevreden werkkrachten.

Dell heeft aan zijn personeel voorgesteld om vrijwillig het bedrijf te verlaten. Zo hoopt het te besparen via ontevreden werkkrachten.

In een e-mail die The Register kon inkijken staat te lezen dat Dell een zogenaamd Voluntary Seperation Programma of VSP heeft opgezet. Wie wil kan zich hiervoor aanmelden en kan nadien een regeling treffen om het bedrijf optimaal te verlaten.

In het bericht staat te lezen dat Dell voortaan weer van de beurs is en dat er veel inspanningen nodig zijn om het bedrijf scherp te houden. Maar wie het niet eens is met die koers, kan er vrijwilig uit stappen.

De regeling is weliswaar niet voor iedereen. Werknemers in Emea-gebied komen niet in aanmerking, al wil het bedrijf dit wel op een later tijdstip overwegen. Ook werknemers in India en Singapore horen te blijven alsook mensen die het tot director in de engineering-afdeling of tot vicepresident hebben geschopt worden gevraagd aan boord te blijven. Enkele weken terug nog raakte bekend dat COO Steve Felice opstapt. Deze zomer had Data News nog een interview met de man.

Volgens Dell staat het programma los van de beursexit dit jaar. Het is vooral een manier om productief te blijven en kosten te drukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content