Destiny eerste Belgische telecomoperator met eigen Belgacom ‘certified technicians’

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische operator Destiny is de eerste telecomleverancier die ‘Belgacom gecertificeerde techniekers’ op de payroll heeft.

De Belgische operator Destiny is de eerste telecomleverancier die ‘Belgacom gecertificeerde techniekers’ op de payroll heeft.

Het ‘certified technicians’-proces stelt alternatieve operatoren in staat om hun eigen personeel, na een specifieke opleiding, in te schakelen voor rechtstreekse interventies op het netwerk van Belgacom. Eén en ander zou resulteren in een significante tijdswinst en een grotere flexibiliteit bij de installatie van de eigen klanten. Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2012 zullen alle Destiny techniekers het certificeringsproces doorlopen hebben.

Het is het BIPT dat dit proces in een besluit van 2010 heeft opgelegd, om de operationele problemen voor alternatieve operatoren te verminderen, en hen minder afhankelijk te maken van Belgacom.

“Ons servicemodel is één van de belangrijkste factoren waarmee we ons kunnen onderscheiden in de markt”, zegt ceo Mark Destrée van Destiny. ” We zijn dan ook heel tevreden dat we als eerste alternatieve operator dit ‘certified technicians’-proces op een succesvolle en constructieve geïmplementeerd hebben.”

“Het resulteert in een nog betere en snellere dienstverlening naar onze klanten toe, die nu binnen één dag worden geïnstalleerd, daar waar het vroeger tot enkele weken kon duren. Bovendien kunnen we hen ook een exact tijdstip doorgeven in plaats van een timeslot. We behouden zelf de volledige controle over het installatieproces.”

Destiny is gespecialiseerd in private datanetwerken en telecomoplossingen voor bedrijven. Het bedrijf, dat 20 medewerkers telt, adviseert klanten bij het kostenbeheer, de capaciteitsanalyse, de veiligheid en de continuïteit van hun telefonie- en datacommunicatiebehoeften.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content