Didier Bellens casht

De beursmakelaar van Belgacom-topman Didier Bellens heeft …

De beursmakelaar van Belgacom-topman Didier Bellens heeft er enkele drukke dagen op zitten. De ceo van het grootste Belgische telecombedrijf verkocht op 31 juli 167.000 Belgacom-aandelen voor 3,9 miljoen euro. Daags nadien oefende Bellens ruim 39.000 opties uit. Hij betaalde bijna 1,2 miljoen euro om de opties om te zetten in aandelen, die onmiddellijk nadien verkocht werden voor 924.000 euro.

Dat berichten verschillende kranten op basis van gegevens van toezichthouder FSMA. Op het eerste gezicht boekte Bellens dus verlies op de uitoefening van zijn opties. Maar dat is niet juist, schrijft zakenkrant De Tijd. De regeling bij Belgacom is zo dat de eigenaar van opties recht heeft op dividenden vanaf het moment dat de optie hem wordt toegekend. Telt men het (onbekende) bedrag van de totale dividenden op de opties bij de verkoopprijs van de aandelen die voortvloeien uit de opties, dan heeft Bellens een (opnieuw niet-bekende) winst geboekt.

Op de koop toe tekende Bellens deze week in op ruim 138.000 aandelen voor 2,6 miljoen euro. Hij mag een deel van zijn variabele verloning laten uitbetalen in aandelen. Een aandelenaankoopplan geeft hem het recht aandelen te kopen met een korting van 16,67 procent.

In een reactie benadrukt Belgacom dat het gejongleer met aandelen “een privéaangelegenheid” is. Zulke aan- en verkopen worden wel door beleggers met argusogen gevolgd, omdat ze een aanduiding kunnen geven van hoe het topmanagement aankijkt tegen het bedrijf.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content