Discrete wissel aan de top bij WIN

© Belga

Philippe Naelten vervangt Patrick Vanderveken aan het hoofd van de Waalse integrator.

Philippe Naelten vervangt Patrick Vanderveken aan het hoofd van de Waalse integrator.

WN, de Naamse ict-dienstenleverancier, heeft zich sinds de overname door Tecteo twee jaar geleden heel stil gehouden. Het teken dat er niets is gebeurd? Die ballon gaat in elk geval niet op voor het management. Blijkbaar heeft WIN-baas Patrick Vanderveken het bedrijf in februari verlaten “met wederzijds akkoord”. Meer is daarover niet bekend. Vanderveken, die zelf afkomstig was van Belgacom, heeft zo de verkoop van WIN door Belgacom twee jaar lang overleefd.

Zijn opvolger heeft ook een Belgacom-verleden. Philippe Naelten, handelsingenieur van opleiding, bezette bij de telecomreus 9 jaar lang verschillende managementposities. Voordien werkte hij twee jaar voor de GIB-groep. Na Belgacom was Naelten nog anderhalf jaar bij De Post aan de slag. Nadien richtte hij zijn eigen consultancybedrijfje op waarvan de belangrijkste klant…Tecteo was. Hij was al gedelegeerd bestuurder van WIN sinds augustus 2010.

Op lagere niveaus zijn trouwens ook enkele veranderingen doorgevoerd, met de recente promotie van Dimitri Verscoore naar de post van marketing manager. Paul Decloux verving Ingrid Mayeur als communication manager.

WIN probeert zich al jaren te positioneren als een echte dienstenintegrator voor bedrijven en de Waalse overheidssector en de flop van het ‘Waalse intranet’ te doen vergeten dat het bedrijf oorspronkelijk wilde vormen. Sinds 2008 moest WIN ook leven met de desinteresse van het voormalige moederbedrijf Belgacom, dat al een integrator in huis had na de overname van Telindus.

WIN zal volgende week zijn eerste aankondiging van het Tecteo-tijdperk doen: een privaat netwerk Publiwin, dat bestemd is voor de Waalse administraties en dat een voordelig alternatief wil zijn voor PubliLink, het netwerk van de gemeenten en ocmw’s dat beheerd wordt door Belgacom en Dexia.

Partner Content