Dolmen-topman Jan De Ville wordt algemeen directeur Cegeka

Jan De Ville, tot de fusie met Real de gedelegeerd bestuurder van Dolmen, wordt algemeen directeur van Cegeka België.

Jan De Ville, tot de fusie met Real de gedelegeerd bestuurder van Dolmen, wordt algemeen directeur van Cegeka België.

Hij moet extra financiering aantrekken voor Cegeka, een groep uit Hasselt die ambitieuze acquisitieplannen heeft. De huidige algemeen directeur, Wim Bijnens, broer van de bekendere Stijn Bijnens, wordt verantwoordelijk voor groepsstrategie en -planning van Cegeka.

Cegeka wou eind vorig jaar fuseren met Dolmen, maar kon niet op tegen de fiscale voordelen die Real binnenrijft door de overname van Dolmen. In de plaats nam Cegeka alvast MSP uit Kontich over – 28 miljoen omzet op jaarbasis volgens gedelegeerd bestuurder Patrick De Deken – en het veel kleinere IT Omni uit Herk-de-Stad. Tegen 2010 mikt Cegeka op een omzet in de richting van 250 miljoen. Vorig jaar was dat 98 miljoen.

Door de transactie en de kapitaalverhoging van 3 miljoen die ervoor nodig is, versterkt de Limburgse Reconversiemaatschappij LRM zijn belang in Cegeka tot 16 procent, ook al omdat Greenfield Capital Partners, een Nederlandse investeerder, in juli uit Cegeka stapte. André Knaepen, de gedelegeerd bestuurder van Cegeka, houdt nog altijd 71 percent.

De acquisitie van MSP, dat vooral industriële KMO’s zoals Sioen bedient, verruimt het actieterrein van Cegeka, dat tot nog toe vooral in de overheid, de sociale zekerheid en de financiële sector zaken deed. Cegeka levert nu ook informatica die niet meer aan zijn datacenter vasthangt.

Aviapartner, dat een groot deel van zijn informatica had uitbesteed aan MSP, zal bijzonder tevreden zijn met de acquisitie. MSP had moeite om aan de eisen van Aviapartner te beantwoorden. Cegeka heeft meer ervaring met veeleisende klanten. Het runt onder meer de toepassing voor thuisbankieren van Argenta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content