Dominique Leroy nieuwe CEO van Belgacom

De regering is vanmorgen op het kernkabinet akkoord gegaan met de kandidatuur van Dominique Leroy om ceo van Belgacom te worden.

De regering is vanmorgen op het kernkabinet akkoord gegaan met de kandidatuur van Dominique Leroy om ceo van Belgacom te worden. Dat meldt De Tijd en wordt aan onze redactie bevestigd door een woordvoerder van een regeringspartij.

Nu moet enkel nog de raad van bestuur van Belgacom de keuze goedkeuren, al lijkt dat niet meteen een probleem te zijn.

Leroy stond bovenaan het verlanglijstje van headhunter Russel Reynolds. De huidige executive vice president voor de consumer business unit is tweetalig, niet politiek gekleurd en kan zich vinden in de loonsbeperking die de nieuwe CEO van belgacom moet incasseren.

Voor ze in oktober 2011 bij Belgacom begon als vicepresident consumer sales was Dominique Leroy vier jaar lang ceo van Unilever België waar ze 24 jaar heeft gewerkt. Ze studeerde aan de Solvay Business School. In juni 2012 volgde ze Scott Alcott op als executive vice president voor de consumer business unit. Momenteel is Leroy ook genomineerd voor ICT Woman of the Year 2014 van Data News.

Update 13.10 uur:Minister Labille laat weten dat er nog geen beslissing is genomen over de opvolger van Didier Bellens. Of er een consensus bestaat wil men op het kabinet niet kwijt. Andere regeringsbronnen zeggen aan Belga dat er wel een akkoord is.

Update 14.30 uur:Een andere bron van een regeringspartij nuanceert dat er geen formele beslissing is genomen, maar dat het kernkabinet er wel over heeft gesproken en dat er een consensus is voor de kandidatuur van Leroy. De achterliggende reden is het aan de raad van bestuur van Belgacom is om een kandidaat voor te dragen waarna de regering een formele beslissing neemt. Die zal in de komende dagen volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content