Drie ict-ondernemers in top-100 rijkste Belgen

In de recente Humo-reeks over de 100 rijkste Belgen staan er drie ict-ondernemers.

In de recente Humo-reeks over de 100 rijkste Belgen staan er drie ict-ondernemers.

Volgens het geschatte vermogen gaat het om Roland Duchâtelet van Melexis, Jos Sluys, de gewezen eigenaar van Arinso, en de oprichters van Artwork Systems.

Roland DuchâteletMelexisVermogen 544 miljoen euro

Met een 19de stek nog net bij de 20 rijkste Belgen, Roland Duchâtelet die met Vivant ook politiek zeer actief is, is de oprichter van Melexis, die chips maakt voor de autoindustrie. Duchâtelet controleert de holding Elex die onder andere Melexis en Epiq bezit dat gespecialiseerde testoplossingen aanbiedt. Hij was tevens eigenaar van het inmiddels ter ziele gegane TVLokaal.com dat in september 2002 ook de Advalvas internetportaalsite had overgenomen. Melexis heeft zijn hoofdzetel in Ieper en haalde vorig jaar met 750 werknemers wereldwijd een omzet van ruim 200 miljoen euro.

Jos SluysEx-Arinso Vermogen 226,150 miljoen euro

Jos Sluys sprong in de goede jaren op de beurs met het hr-softwarebedrijf Arinso en staat in de lijst op 39ste plaats. Zijn vermogen wordt geschat op 226,150 miljoen euro. In mei vorig jaar werd Arinso verkocht aan Northgate, dat daarmee zijn omzet optrok tot 700 miljoen euro en 6000 werknemers telt. Arinso levert personeelsdiensten aan bedrijven in 27 landen en had onder meer Unilever, Philip Morris, ING en Delta Lloyd als referenties.

Guido Van der Schueren-Denoo Ex-Artwork Systems Vermogen 148,960 miljoen euro

Op de 61ste stek staan Guido Van der Schueren en Peter en Bart Denoo, de stichters van Artwork Systems, het softwarebedrijf uit Gent dat gespecialiseerd is in het drukwerk voor verpakkingen. Vorig jaar in augustus werd het aan Esko verkocht voor 196 miljoen euro. Artwork Systems boekte toen een omzet van 46 miljoen euro in 2006. Samen met Esko is het goed voor zo’n duizend werknemers, actief in 40 landen en een omzet van meer dan 180 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content