Dries Buytaert gaat eigen R&D-afdeling leiden

© Thomas De Boever

Acquia richt een eigen onderzoeksafdeling op die moet nadenken over de toekomst van Drupal. Oprichter en cto Dries Buytaert gaat de divisie leiden.

De bedoeling is dat Acquia Labs moet nadenken over de toekomst van het Drupal-CMS naarmate de traditionele webpagina aan belang verliest. Volgens ZDNet.com, dat het onderzoeksproject onthulde, wil het bedrijf zo aandacht hebben voor verschillende platformen naast het gewone web.

“De traditionele webpagina wordt minder relevant” zegt Buytaert aan ZDNet.com. Dat wil zeggen dat bedrijven hun interactie met klanten opnieuw moeten uitvinden. Vanuit de kant van een CMS als Drupal komt dat onder meer neer op meer personalisatie en optimalisatie. Hij sluit niet uit dat een content management systeem op termijn schrijfassistentie of suggesties aanbiedt.

De Belg Dries Buytaert is de grondlegger van Drupal, een open source content management systeem. Na zijn studies richtte hij in het verlengde van Drupal Acquia op, waar hij momenteel CTO is. Het bedrijf zelf wordt vanuit Boston geleid door Thomas Erickson. Vandaag draaien onder meer de BBC, Cisco en Warner Music Group op technolgie van Acquia. In 2014 werd hij door Data News bekroond als ICT Personality of the Year.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content