Eddy Willems stapt over naar G Data

Een toptransfer in de securitywereld: G Data heeft Eddy Willems binnengehaald al ‘security evangelist’. Hij stapt over van Kaspersky Lab.

Een toptransfer in de securitywereld: G Data heeft Eddy Willems binnengehaald al ‘security evangelist’. Hij stapt over van Kaspersky Lab.

Te midden van het [geruzie tussen Kaspersky Lab Benelux en Kaspersky Lab Rusland] heeft security evangelist Eddy Willems andere oorden opgezocht. Hij wordt nu binnengehaald door het Duitse securitybedrijf G Data, dat in onze contreien aan een stevige opmars bezig is.

Willems is één van de bekendste securityspecialisten van ons land. Hij was vóór zijn passage bij Kaspersky Lab onder meer actief als Anti-Malware Technology Expert bij Noxs Belgium (nu onderdeel van de Westcon Group). Hij is ook medeoprichter en Directeur Informatie en Pers van EICAR (European Institute for Computer Anti-Virus Research). Willems werkte voorts als security consultant bij enkele grote internationale bedrijven en was ook actief als anti-virusonderzoeker, Wildlist reporter, beveiligingstrainer en spreker tijdens tal van internationale securityconferenties. Ook de Belgische overheid heeft verscheidene keren beroep gedaan op zijn diensten.

“Bij G Data zal Eddy Willems als security evangelist de link vormen tussen de technische complexiteit van it-security en de gebruiker”, klinkt het in een persbericht. “Hij is verantwoordelijk voor een heldere communicatie van het G Data SecurityLab (in Bochum, Duitsland, nvdr) naar de security community, pers, distributeurs, resellers en eindgebruikers.” Heel concreet zal Willems opleidingen organiseren, spreken op conferenties en advies bieden aan bedrijven en instellingen rond security. Dat vooral om de zichtbaarheid van G Data te verhogen.

Partner Content