Edward Boute trekt naar Leuvense Machine learning startup NannyML

Edward Boute (2e van links) en Céline Callewaert (2e van rechts) op de Data News Awards 2023. © Leyla Hesna
Pieterjan Van Leemputten

De voormalige topman van Google België en Luxemburg voor de zakelijke markt, gaat het Leuvense NannyML helpen schalen. Die ontwikkelt tools om machine learning performant te houden.

NannyML uit Heverlee monitort AI modellen en meldt of corrigeert wanneer hun prestaties verslappen. Het bedrijf doet dat met een open source cultuur en een team datawetenschappers. Het businessmodel mikt daarbij vooral op bedrijven die hun technologie willen inzetten en betalen voor ondersteuning of extra functies.

‘Het is een typische open source cultuur met open science. Ze geven veel aan de community en die maken de technologie op hun beurt ook groter. Dat is wat Google ook doet met Tensorflow, of hoe een bedrijf als MongoDB werkt,’ vertelt Boute aan Data News.

NannyML bestaat sinds 2020 en haalde dat jaar ook kapitaal op. Vandaag heeft het al heel wat grote namen onder haar klanten, waaronder AWS, Pinterest, Walmart, UBS, Euroclear, TUI en DeepMind. ‘Het is een product voor bedrijven die AI al volop in productie hebben,’ zegt Boute. Het bedrijf wordt geleid door Hakim Elakhrass die het samen met Wiljan Cools en Wojtek Kuberski oprichtte.

Formeel draagt Boute de titel chief revenue officer. Al ziet hij zijn rol eerder als iemand die het bedrijf gaat opschalen. ‘NannyML heeft heel wat datawetenschappers, heel technische profielen die geweldige technologie maken. Het is mijn taak om met mijn kennis en skills hun bedrijf te helpen groeien. De exacte titel die daar aan vasthangt is minder belangrijk.’

Van techreus naar startup

Boute vertrok eind 2023 bij Google waar hij tien jaar lang country manager was. Hij was het aanspreekpunt voor Google Cloud, waar (voormalig) country director Thierry Geerts de commerciële operaties leidde. Hij ruilt daarmee een van de grootste techbedrijven ter wereld in voor een startup.

Voor Boute was het ook een moment van reflectie. ‘Ik heb de voorbije maanden vooral niets gedaan en veel nagedacht: Een boek geschreven, fietsen, tennissen, kitesurfen en tijd met mijn familie doorbrengen. Maar inactiviteit is de vroedvrouw van iets moois!’ klinkt het. ‘Ik wist al langer dat ik naar de startupwereld wou en NannyML was voor mij een verborgen parel die ik nu volop wil helpen groeien.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content