Eerste stapjes van ‘BeLux Planning & Budgeting Executive Community’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een nieuwe ‘gebruikersclub’ heeft het levenslicht gezien. De vereniging richt zich op het domein van planning en controle.

Een nieuwe ‘gebruikersclub’ heeft het levenslicht gezien. De vereniging richt zich op het domein van planning en controle.

De “BeLux Planning & Budgeting Executive Community” is een initiatief van Keyrus, maar is geïnspireerd op een vergelijkbare community die in Nederland door EyeOn is opgezet. EyeOn is een Nederlands consultancybedrijf dat gespecialiseerd in CPM (planning en controle).

De vereniging moet dienst doen als gelegenheid om informatie uit te wisselen, tips en andere ‘best practices’ rond problemen en oplossingen voor planning, budgettering en analyse. De lokale vereniging telt momenteel bijna 20 leden, waaronder Atlas Copco, D’Ieteren, Massive, BASF, GSK, BMW BeLux, Daikin, Samsonite, Thomas Cook en Aviapartner.

De eerste officiële vergadering vindt plaats op 26 november. Dat wordt de gelegenheid voor de leden om onderling van gedachten te wisselen over de resultaten van een enquête die momenteel wordt afgenomen. Die wil een benchmarkingoefening doen rond planning en controle (financieel of operationeel): problemen, oplossingen, organisatiemodellen, specifieke of gemeenschappelijke benaderingen in verschillende sectoren, …

Om de problematiek waarover de vereniging zich zal buigen beter af te bakenen, laat de Executive Community enkel grote bedrijven toe (Belgische of in België gevestigde grote Europese bedrijven). Keyrus en EyeOn zijn bovendien de enige consultancy- en implementatiebedrijven onder de leden. Keyrus legt uit dat het doel is om meer over de businessproblematiek te praten dan over de technologie. Overigens is de community, weinig verbazend, ook toegankelijk voor niet-klanten van Keyrus…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content