Elektronicabedrijf Teleplan overweegt sluiting Hasseltse vestiging: 65 banen op de tocht

© Emerce.nl

De directie van Teleplan, waar vooral mobiele telefoons maar ook andere elektronische apparaten worden hersteld, overweegt de vestiging in Hasselt te sluiten. Zo’n 65 mensen zouden daarbij hun baan kunnen verliezen.

De directie van Teleplan, waar vooral mobiele telefoons maar ook andere elektronische apparaten worden hersteld, overweegt de vestiging in Hasselt te sluiten. Zo’n 65 mensen zouden daarbij hun baan kunnen verliezen.

Het nieuws werd aan de vakbonden meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad, en inmiddels door het bedrijf bevestigd.

“In het kader van de Wet-Renault is de intentie tot collectief ontslag en mogelijke sluiting meegedeeld”, zegt Johnny Frans, ABVV-secretaris.

Verschuiving op mobiele telefoonmarkt

De mogelijke sluiting van Teleplan in Hasselt heeft volgens de vakbonden te maken met de marktverschuiving die grote fabrikanten van mobiele telefoons teweeg hebben gebracht. “Omdat Nokia, traditioneel hun grootste klant, veel marktaandeel is verloren, is het volume bij Teleplan evenredig geslonken”, aldus Johnny Frans. Volgens de bonden heeft Teleplan maandenlang onderhandeld met Samsung om de herstellingen van hun toestellen te kunnen doen. “Maar die besprekingen zijn in extremis afgesprongen”, weet Frans.

Verplaatsing van de Hasseltse activiteiten?

Er is sprake van dat de activiteiten van Hasselt verplaatst zouden worden naar andere vestigingen van Teleplan. De bonden hopen echter dat een kerngroep van 30 tot 40 mensen in Hasselt kan blijven. “Zelfs met een halvering van het aantal mensen moet deze vestiging rendabel kunnen zijn”, vindt Peter Kunnen van ACV Metea. “Er werden nog maar pas plannen gemaakt om van Hasselt naar een nieuwe locatie in Lummen te verhuizen. Maar aangezien dat voornemen alweer is afgeblazen en op 31 december het huurcontract in Hasselt afloopt, lijkt een sluiting eerder waarschijnlijk.”

Teleplan: “Beslissing nog niet definitief”

Bij Teleplan wordt gezegd dat de beslissing over een mogelijke sluiting nog niet definitief is. “We bekijken momenteel op Europees niveau wat de beste oplossingen zijn”, zegt woordvoerster Monika Collée. “Daarbij zoeken we naar een hogere efficiëntie en toegevoegde waarde. Feit is dat het groeitraject dat we met onze vestiging in Hasselt voor ogen hadden bij de overname in 2010 (van Euro-Twice), nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. We kunnen de sluiting van dit servicecenter momenteel niet uitsluiten. Voor de klanten hoeft dit geen nadelige gevolgen te hebben, aangezien we elders in Europa nog andere servicecenters hebben. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content