Elon Musk benoemd tot ‘Technoking of Tesla’

Musk: Apple weigerde ooit te praten over Tesla-overname

Tesla heeft zijn topman Elon Musk de officiële titel gegeven van ‘Technoking of Tesla’. Verder is financieel directeur Zachary Kirkhorn van de fabrikant van elektrische auto’s benoemd tot ‘King of Coin’.

De titels zijn officieel: Tesla meldde ze bij de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC), zonder meer details te geven over de opmerkelijke namen. Musk en Kirkhorn blijven daarnaast de gewone titels behouden van bestuursvoorzitter (CEO) en financieel directeur (CFO) van Tesla.

Mogelijk hebben de nieuwe titels iets te maken met de investering van 1,5 miljard dollar die Tesla heeft gedaan in bitcoins en de bekendmaking dat het bedrijf de digitale munten gaat accepteren als betaalmiddel. Dit zorgde mede voor een scherpe opmars van de koers van de bitcoin. Die werd zaterdag voor het eerst meer waard dan 60.000 dollar. Inmiddels is de waarde van ’s werelds bekendste cryptomunt weer teruggezakt naar zo’n 57.000 dollar.

Het bedrijf maakte verder bekend dat Jerome Guillen wordt benoemd tot de president van de tak Tesla Heavy Trucking, wat betekent dat hij leiding gaat geven aan de truckactiviteiten van Tesla. Guillen was eerder president van de autodivisie van het Amerikaanse technologieconcern.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content