Emakina ontslaat 25 mensen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Digitaal communicatiebureau Emakina zet ongeveer 25 mensen op straat. Het bedrijf zegt dat het zich aanpast aan de markt.

Digitaal communicatiebureau Emakina zet ongeveer 25 mensen op straat. Het bedrijf zegt dat het zich aanpast aan de markt.

Brice Le Blévennec, chief visionary officer van het bedrijf, bevestigt aan onze redactie dat het om een 25-tal mensen gaat. Enerzijds gaat het om consultants die het bedrijf te veel hebben gekost, anderzijds gaat het om werknemers wiens profiel minder relevant is geworden. “We moeten ons aanpassen aan de markt, wat we in het verleden ook al gedaan hebben,” klinkt het bij Le Blévennec.

Emakina telt volgens zijn website wereldwijd 450 werknemers. Belgische klanten van het bedrijf zijn onder meer Belgacom, Base, Brussels Airlines en Centerparcs.

Onder de ontslagen werknemers gaat het om mensen die gespecialiseerd zijn in custom .net-oplossingen en Flash. Van dat laatste team blijft er nog één iemand over. Wel benadrukt Le Blévennec dat er op termijn, afhankelijk van de marktvraag, weer mensen worden aangenomen. Zo is er momenteel veel vraag naar HTML5-oplossingen en tools in responsive design, en ook daar zijn mensen voor nodig.

In 2012 realiseerde de groep wereldwijd een omzet van bijna 49 miljoen euro, een stijging van 18 procent ten op zichte van het jaar voorheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content