Eric Brant ruilt Alcatel voor Nextel

Eric Brant, de country director van Alcatel-Lucent Enterprise Belux, stapt over naar Nextel als algemeen directeur.

Begin april gaat Eric Brant aan de slag als de nieuwe algemeen directeur bij Nextel waar hij Bart Troubleyn vervangt die eind vorig jaar het bedrijf verliet. Eric Brant kent Nextel zeer goed want de Wommelgemse onderneming is een van de integratoren van de Alcatel-Lucent telecomproducten.

Nextel telt 150 medewerkers en is goed voor een omzet van zo’n 30 miljoen euro. De jongste jaren heeft het zich steeds meer opgesteld als een integrator van spraak- én data-oplossingen. “Ik heb Nextel steeds bewonderd voor zijn pragmatische en professionele aanpak met sterk geoliede processen,” vertelt Eric Brant. Hij moet het bedrijf in haar verdere groei begeleiden en zal rechtstreeks rapporteren aan Peter Roelens, de ceo van het moederbedrijf TelelinQ.

Eric Brant studeerde informatica aan de Brusselse VUB en begon in ’83 bij de Leuvense computeronderneming MCC-Compulec. Begin 1994, bij de opstart van Proximus, werd hij aangetrokken als lead sales manager direct sales. In 2007 volgde hij Bart Becks op bij Belgacom Skynet, maar wat later werd hij verkoopdirecteur bij de Belgacom Enterprise afdeling.

In 2009 werd Eric Brant dan country director bij Alcatel-Lucent Belux. Daar wordt hij opgevolgd door Gert Jonk die ook reeds bijna vijf jaar bij Alcatel werkt en voordien ervaring opdeed bij KPN, Scarlet, Bosch en Avaya.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content