Ericsson België verhuist banen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bij telecomfabrikant Ericsson België verhuizen ongeveer 25 arbeidsplaatsen naar andere landen, waaronder Roemenië.

Bij telecomfabrikant Ericsson België verhuizen ongeveer 25 arbeidsplaatsen naar andere landen, waaronder Roemenië.

Dat schrijft de krant De Tijd. Zowel de bonden als Jean-Marc Engels, de algemeen directeur van Ericsson België en Luxemburg, bevestigen het nieuws.

De 25 arbeidsplaatsen behoren tot de afdeling die netwerkdiensten levert aan operatoren als Base en Mobistar. Concreet gaat het om netwerkcontrole en -ondersteuning. De betrokken afdeling heeft ongeveer 120 mensen in dienst.

Het bedrijf had vorig jaar een studie opgestart naar de toekomst van de afdeling. Het personeel vreesde op een gegeven moment dat ze grotendeels zou verhuizen naar andere landen, maar nu blijkt de impact mee te vallen. Engels zegt dat de verhuizing van de arbeidsplaatsen niet noodzakelijk betekent dat het betrokken personeel zijn baan kwijtspeelt. Mogelijk kunnen de werknemers elders binnen de onderneming aan de slag.

Het bedrijf en de bonden sloten ook een akkoord over ‘jobstabiliteit’ voor het voltallige personeel. Daarbij worden de werknemers in geval van ontslag een bijzondere vergoeding toegekend (de formule Claeys + 2 maand).

Ericsson België, dat de voorbije jaren een sterke groei kende, heeft 450 mensen in dienst. Daarvan zijn er zo’n 200 tijdelijke werknemers, consultants en personeel in onderaanneming.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content