Erik Cuypers ruilt JBC in voor Maxeda

Erik Cuypers. © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Erik Cuypers verlaat kledingketen JBC en wordt Group CIO van de Nederlandse doe-het-zelfgroep Maxeda DIY Group – in ons land eigenaar van onder meer de Brico- en Plan-It-winkels.

Erik Cuypers is sinds ruim anderhalf jaar cio bij JBC. Op die tijd heeft Cuypers een grootschalig digitaal transformatietraject opgestart. Omwille van die ‘omnichannel’-aanpak staat Cuypers ook in onze top-3 voor de CIO of the Year verkiezing. De overstap naar Maxeda komt dan toch wat als een verrassing. “Het is zeker met wat spijt in het hart dat ik vertrek bij JBC, maar het project dat ik achterlaat is wel grotendeels rond”, vertelt Cuypers.

Bij Maxeda DIY Group wordt Cuypers Group CIO en werkt hij opnieuw in een internationale omgeving zoals hij eerder al voor Thomas Cook deed. “Het was een mooi voorstel dat ik niet kan weigeren”, zegt Cuypers die de vergelijking met voetbal maakt. “Ik speelde in een Belgische topploeg en krijg nu de kans om bij een Manchester City in de Champions League te gaan spelen. Daar zeg ik geen nee tegen. Ook nu wordt het een mooi digitaliseringsproject”, aldus Erik Cuypers.

Binnen Maxeda vervangt hij Remon van Riemsdijk die het bedrijf verlaten heeft. Vanaf 14 oktober is de wissel helemaal rond.

Maxeda DIY Group draaide vorig jaar een groepsomzet van 1,311 miljard euro. Het bedrijf is eigenaar van 376 doe-het-zelfwinkels in de Benelux, onder de namen Brico, Plan-It, Praxis en Formido. Daarnaast heeft de groep ook 12 eigen productmerken in huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content